Nem sok szabálytalanság volt a Szigeten

A revizorok az óbudai Sziget Fesztiválon 110 ellenőrzést végeztek, de csak kisebb szabálytalanságokat találtak – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

MNO
2011. 08. 17. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az ellenőrök öt esetben tapasztalták, hogy a vállalkozó nem adott nyugtát, egy alkalommal fordult elő, hogy az árus a helyszínen nem tudott számlatömböt felmutatni, többeknél viszont hiányzott a pénztárgép „gépnaplója”, hat alkalmazott esetében pedig késedelmes bejelentést tártak fel a revizorok.

Az ellenőrök a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársaival közösen figyelték az esetleges illegális jegyárusítást is, s ennek során egy embert tetten értek a fesztivál bejáratánál. A vámhivatal pénzügyőrei az értékesítőket és a fesztivál környékét is kiemelten ellenőrizték. A 134 alkalomból csupán öt esetben állapítottak meg kisebb súlyú, adminisztratív jellegű szabálytalanságot, ezek azonban sem a fesztiválozók, sem a költségvetés érdekeit nem sértették.

A NAV hangsúlyozta, hogy a pozitív tendencia „egyrészt a jól szervezettségnek köszönhető, másrészt pedig a vállalkozók szigorú szerződésének is, amely a törvénysértőknek korlátozza vagy tiltja a fesztiválon való további részvételt”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.