Nem találják a tűz okát

Lezárult a királyszentistváni hulladékkezelő üzemben május 11-én keletkezett tűz vizsgálata, a szakértők nem találtak bizonyítékot arra, mi okozhatta a tüzet – írta Veszprém megye napilapja, a Napló kedden.

MNO
2011. 08. 16. 18:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapnak Németi László, a székesfehérvári tűzoltóság tűzmegelőzési osztályvezetője úgy fogalmazott, hogy „nem találtak egyértelmű bizonyítékot”, találgatni viszont „egy ekkora horderejű ügyben” nem akartak. Az üzemben több mint félmilliárd forintos kár keletkezett.

A szakember elmondta, hogy a tűzvizsgálati jegyzőkönyvet „megküldték az érdekelteknek, de az anyag nem nyilvános”. Németi László szerint jogszabályi kötelezettség „nincs arra nézve, hogy hulladékkezelő létesítményben tűzjelző berendezést szereljenek fel”. A hulladékkezelőben tárolt anyagok „együttes hatásával” kapcsolatban azt mondta: nem tiltja jogszabály, hogy a királyszentistváni telepen lerakott anyagokat a csarnokban tárolják, „ez a telep szakmai vezetésének a kompetenciája”.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.