Nőtt a német GDP

Németország hazai összterméke (GDP) a második negyedévben reálértékben 0,1 százalékkal haladta meg az első negyedévit szezonális és munkanap-kiigazítással, illetve 2,7 százalékkal volt több az egy évvel azelőttinél munkanap-kiigazítással.

MNO
2011. 08. 16. 6:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német szövetségi statisztikai hivatal keddi közleménye emlékeztetett, hogy az első negyedévben a növekedés 1,3 százalékosra gyorsult negyedéves összehasonlításban a tavalyi utolsó negyedévi 0,5 százalékról, illetve 4,7 százalékosra 3,7 százalékról éves egybevetésben. Az adatokat kedden felülvizsgálták, korábban a hivatal 1,5 százalékos negyedéves, illetve 4,9 százalékos éves növekedést tartott nyilván az első negyedévről.

Munkanap-kiigazítás nélkül a második negyedévben 2,8 százalékkal volt nagyobb a német GDP az egy évvel korábbinál, miután az első negyedévben 5,2 százalékkal, a tavalyi utolsó negyedévben 3,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Tavaly a német GDP 3,6 százalékkal nőtt munkanap-kiigazítással. Előzőleg, 2009-ben 5,1 százalékkal visszaesett. Ezeket az adatokat is módosították: eddig a tavalyi növekedést 3,5 százalékosra, a 2009-es visszaesést 4,7 százalékosra becsülte a hivatal.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.