Nyárias idő várható a hétvégén

Sok napsütésre és hétfőig egyre melegebb időre lehet számítani – mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa pénteken az MTI-nek.

MNO
2011. 08. 12. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jenki Szilvia tájékoztatása szerint pénteken és szombaton különösen az ország déli területein napos időre lehet számítani, északon, északnyugaton fordulhat elő egy-egy zápor vagy zivatar. A maximum-hőmérsékletek a sokévi átlagnak megfelelően 24-28 Celsius-fok között alakulhatnak. Vasárnap és hétfőn is sok napsütésre van kilátás. Vasárnap elsősorban az északi, északkeleti tájakon lehetséges néhol záporeső, zivatar – tette hozzá a meteorológus. Hétfőig erősödik a nappali felmelegedés. A csúcsértékek ekkor már a 27-32 fokot is elérhetik.

Hétfőn az esti, éjszakai órákban északnyugat felől gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét. Ennek hatására keddre néhány fokkal visszaesik hőmérséklet, 22-27 fok várható. Emellett többfelé eleredhet a záporeső, és helyenként dörgés, villámlás és erős szél kísérheti. Szerdán már inkább csak a Dunától keletre fordulhat elő néhol zápor. A hét közepétől csapadék már nem valószínű, általában sok napsütés és újabb felmelegedés várható – mondta Jenki Szilvia.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.