Olyanok, mint a testvérek, már 76 éve szomszédok

Már 76 éve él egymás szomszédságában két idős brit asszony; mint mondják, annyi mindent éltek át együtt, miközben felnőttek és megöregedtek, hogy már sokkal inkább testvéreknek, semmint egyszerűen szomszédoknak érzik magukat.

MNO
2011. 08. 13. 14:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

1935-ben, amikor egy ház még csak 350 fontba (mintegy 105 ezer forintba) került, Catherine Bradley és Violet Price családjaikkal két, egymás mellett álló házba költöztek az észak-walesi Mold városában. 76 évvel később a két asszony még mindig ugyanazokban a házakban él, és hosszú szomszédságukat brit módra egy csésze teával ünnepelték meg a minap – írja a Daily Mail című brit napilap.

Amikor a két család ugyanazon a napon megérkezett a helyi önkormányzat által fenntartott lakásokba, a lányok 10, illetve 12 évesek voltak. A családok korábban is ugyanabban az utcában laktak, csak nem egymás szomszédságában.

Akkoriban a házakban még nem volt rádió vagy televízió, és szénnel fűtöttek, ami „nagy luxusnak számított” – mondta a 86 éves Catherine Bradley. Hozzátette: „Amikor ideköltöztünk, nem volt errefelé ilyen sok ház, mezők voltak mindenfelé. Sokkal szebb volt akkoriban, a dolgok nagyon megváltoztak azóta.”

A szomszédok a királynő megkoronázásakor és az uralkodói család minden esküvője alkalmával hatalmas utcai partit szerveztek. Ott voltak egymás esküvőin, segítettek a gyerekek nevelésében, és most – miután mindketten megözvegyültek – társaságot nyújtanak egymásnak, együtt járnak nyaralni is.

„Olyanok vagyunk, mint a testvérek, mindent tudunk egymásról” – fogalmazott Catherine Bradley. „Mindennap meglátogatjuk egymást. Rengeteget jelent, hogy itt vagyunk egymásnak, hiszen olyan sokan maradnak egyedül öregségükre.”

A 88 éves Violet Price szerint az együtt töltött idő alatt egyszer sem veszekedtek. „Ha szükségünk volt valamire, csak átmentünk a másikhoz, és levettük a polcról. Sosem kellett kopogtatnunk egymás ajtaján” – mesélte.

Catherine Bradley úgy látja: „Szép éveket töltöttünk együtt Violettel. Sosem gondoltuk volna, hogy ilyen sokáig leszünk szomszédok, az évek egyszerűen csak elrepültek.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.