Óriásit húzott a kínai eredmény

A nagyobb kínai és más felzárkózó piaci eladásai az egy évvel korábbihoz képest megkétszerezték a kínai Lenovo profitját üzleti éve június végével zárult első negyedévében.

MNO
2011. 08. 18. 15:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HP és a Dell után a világ harmadik személyiszámítógép-gyártójának adózott eredménye 108,8 millió dollár volt az időszakban, az egy évvel korábbi 54,9 millió után. Az elemzők ennél jóval kevesebbet, csupán 78,6 millió dollárt vártak. Bevétele, az egy évvel korábbit 15 százalékkal meghaladva, 5,9 milliárd dollárra emelkedett.

A Lenovo piacvezető Kínában, 31,7 százalékos piaci részesedéssel. Globálisan 12,2 százalékot mondhat magáénak. Az International Data Corp. adatai szerint a Lenovo – miután 2005-ben megszerezte az IBM személyiszámítógép-gyártó részlegét, majd az idén felvásárolta a tajvani Acer csoportot is – a világ harmadik legnagyobb PC-gyártójává lépett elő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.