Orosz lenne a dél-koreai korcsolyázó

Orosz színekben szeretné folytatni pályafutását An Hjun Szo háromszoros olimpiai és ötszörös világbajnok dél-koreai rövidpályás gyorskorcsolyázó.

MNO
2011. 08. 17. 6:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az orosz sportági szövetség (RSU) a sportminisztériummal együttműködve igyekszik elhárítani minden akadályt az országváltás elől. Alekszej Kravcov, az RSU elnöke bízik benne, hogy októberig megtörténik a honosítás, ez esetben ugyanis a 25 éves An Hjun Szo már oroszként lehetne ott a jégen a 2014-es szocsi téli olimpián.

„Sokat beszélgettünk Annal, a legapróbb részletekre is kitértünk. Lemondott a koreai állampolgárságáról, minden bizodalmát Oroszországba vetette” – mondta az üggyel kapcsolatban Kravcov, hozzátéve, hogy An Oroszországban szeretne maradni pályafutása befejezése után is, és edzői karriert tervez.

A dél-koreai gyorskorcsolyázó a 2006-os torinói téli játékokon három számban győzött a férfiaknál. 2009-ben térdsérülés miatt kihagyta a világbajnokságot, később pedig nem tudta kiharcolni a vancouveri olimpián való részvétel jogát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.