Össze volt zavarodva, ezért inkább elaltatták

Elaltattak Ausztrália keleti partjainál egy bálnabébit, miután a fiatal állat nem talált vissza sem anyjához, sem a nyílt tengerbe.

MNO
2011. 08. 10. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A háromméteres, hosszúszárnyú bálnának nem voltak esélyei a túlélésre – közölte a vadvédelmi hatóság szerdán.

Az állat sorsát több ezren követték figyelemmel. A bálna hétfőn vetődött partra, ekkor hajtották végre ötven önkéntes részvételével az első mentőakciót. Ezernyi kíváncsiskodó kísérte végig, amikor Queensland tengerpartján visszavontatták a vízbe. A fiatal bálna azonban nem ismerte ki magát a tengerben, és szerdán ismét partra vetődött, ezúttal Moreton szigetén. A segítők szerint az állat össze volt zavarodva, láthatólag stressz alatt állt, ezért elaltatták. Nem tudni, miért szakadhatott el a bálna az anyjától.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.