Öt meccsen kong majd a Monumental

Öt mérkőzésre betiltották a River Plate stadionját: a Monumentalt azért zárták be, mert júniusban, amikor a legsikeresebb argentin futballcsapat kiesett az élvonalból, a drukkerek törtek-zúztak a búcsút jelentő meccsen.

2011. 08. 20. 9:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A River Plate a következő mérkőzéseit a Huracán pályáján kénytelen lejátszani. A június 26-i, Belgrano elleni összecsapáson a „Barrabrava” drukkercsoport tagjai köveket és korlátdarabokat dobáltak a pályára, majd később az arénán kívül is folytatták a tombolást, s többek között kocsikat gyújtottak fel, üzletek kirakatait törték be. A stadionban keletkezett károkat komoly erőfeszítések árán tudták kijavítani a kontinentális torna, a Copa América július 24-i döntőjére. A River Plate száztíz éves története során először esett ki az első osztályból.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.