Ötmilliót hozott a csalónak a hasonlóság

Őrizetbe vettek egy 33 éves tiszakanyári férfit, aki a gyanú szerint más iratait felhasználva mintegy ötmillió forint értékben vett fel áruhiteleket – közölte a rendőrség csütörtökön.

MNO
2011. 08. 11. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a szerdán őrizetbe vett férfi eddig ismeretlen körülmények között szerezte meg egy fiatalember személyi igazolványát és más okmányait, amelyeket felhasználva ötmillió forint értékben költekezett. A csaló azt használta ki, hogy hasonlított az iratok eredeti tulajdonosára, ennek segítségével – áruhitelek felvételével – műszaki cikkeket, mobiltelefonokat, bútorokat vásárolt szerte az országban.

A százados tájékoztatása szerint a férfi emellett kikölcsönzött egy csaknem hárommillió forint értékű kisteherautót is, melyet nem vitt vissza – a járművet azóta körözi a hatóság. Az álnevet használó férfi bankszámlát nyitott, sőt egy pénzintézet ügyintézőjét még be is panaszolta, mert elutasították hitelkártya-kérelmét.

Az elkövetőt segítette, hogy a sértett csak akkor tett feljelentést, amikor az első hitelfelvételről értesítést kapott, noha iratai hetekkel, hónapokkal korábban eltűnhettek – tette hozzá a szóvivő. A tiszakanyári férfi ellen más hatóságoknál csalás, okirat-hamisítás és egyéb bűncselekmények miatt folynak eljárások. A jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt nyomozó kisvárdai rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.