Öttagú család úszott be a Balatonba, nem tudtak kijönni

Három gyermekével úszott be a Balatonba egy debreceni házaspár Balatonszepezdnél, a családot a vízi mentők segítették partra – tájékoztatta a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője szombaton az MTI-t.

MNO
2011. 08. 13. 17:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házaspár 10 és 17 éves fiával, valamint 13 éves lányával indult úszni a mély vízbe egy gumimatraccal szombat délután. Miután sokáig nem tértek vissza a partra, a hozzátartozójuk riasztotta a vízi mentőket – mondta Tar Mihály.

Rendőrségi mentőhelikopter, valamint egy mentőhajó is a család keresésére indult, s a vízi mentők a szepezdi parttól 700-800 méterre találtak rájuk. A vízi rendészetnek átadott család „nagyon megköszönte a segítséget” – fogalmazott a szóvivő. Mint hozzátette, elsőfokú viharjelzés volt érvényben, és az északi-északnyugati szélben nehéz visszaúszni az északi partra.

A vízi mentők bázishelyükre tartva egy, a parttól néhány száz méterre üresen sodródó vitorlást vettek észre, amelyet egy idős ember a hajótól egyre távolodva, úszva próbált meg elérni. A férfit a vízi mentők kihúzták a vízből, majd a hajóját is „befogták”. Mint kiderült, a kikötött vitorlás kötele eloldódott, ezért vetette utána magát a tulajdonosa.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.