Overdose parkolópályán

A korábbi tervekkel ellentétben kisebb sérülése miatt szeptemberig nem versenyez Overdose, a magyar csodaló.

MNO
2011. 08. 16. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pannoniaoverdose.hu keddi beszámolója szerint a pej mén vélhetően belerúgott az istálló oldalába, ezért egy időre le kellett állítani edzéseit. Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa korábban azt tervezte, hogy az augusztus végi baden-badeni versenyen indul újra Overdose az őszi szezon csúcsversenye, az október eleji párizsi Prix de l’Abbaye előtt, de a sérülés miatt nem tudták volna tisztességesen felkészíteni a Goldene Peitsche (Arany Ostor) elnevezésű viadalra.

„A tréningmunkát a hét végén vagy jövő hét elején kezdheti újra Overdose. Ez esetben reális esély van arra, hogy az október 2-án sorra kerülő párizsi Group I-es futam előtt még egy felkészítő versenyt tudjunk adni neki. Ez várhatóan a szeptember 11-i, Group III-as, 1000 méteres, Qatar Prix du Petit Couvert lesz, melyet szintén azon a longchampi pályán futnak, mint a Prix de l’Abbaye-t” – mondta Mikóczy.

Overdose 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett a Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Az idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől alig elmaradva végzett negyedikként.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.