Pályára lépett a fejbe lőtt futballista

Pályára lépett szerdán Salvador Cabanas volt paraguayi válogatott labdarúgó, akit tavaly januárban fejbe lőttek egy mexikóvárosi bárban.

MNO
2011. 08. 11. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fővárosban található Azték Stadionban a 31 éves játékos korábbi csapata, a helybéli Club America és a paraguayi válogatott csapott össze egy jótékonysági mérkőzésen, a bevételt pedig Cabanas kapja meg, aki 18 percet játszott.

A csatárról már csaknem lemondtak az orvosok a támadás után, ám ő – kisebbfajta csodaként – visszanyerte öntudatát, fokozatosan erősödött, ugyanakkor a koponyájába fúródott golyót nem vették ki, mivel annak eltávolítása túl nagy kockázattal járna.

A válogatott korábbi vezére klubjának színeiben 2007-ben és 2008-ban is gólkirályként zárt a Libertadores Kupában. A gyilkossági kísérletet megelőzően a tavaly nyári világbajnokság selejtezőjében hat góljával a paraguayiak legeredményesebbje volt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.