Raúl kitölti a szerződését német csapatánál

Raúl, a Schalke 04 klasszis spanyol labdarúgója azt mondta, hogy marad jelenlegi csapatánál, és kitölti a németekkel az új bajnoki szezonra kötött szerződését.

MNO
2011. 08. 22. 5:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid egykori csapatkapitánya az EFE hírügynökségnek adott interjúban tett „hűségnyilatkozatot”, leszögezve, hogy köszönettel tartozik a Bundesligában szereplő együttesnek, ahová 2010-ben szerződött át a spanyol királyi gárdától.

„Úgy érzem itt magam, mintha otthon lennék. A legnagyobb nyugalomban élünk a családommal, feleségemmel és gyerekeinkkel teljesen átvettük a németországi életvitelt, s büszke vagyok rá, hogy a Bundesligában játszom. A Schalke szurkolói plusz energiát adnak nekem, hogy folyamatosan olyan szinten futballozzak, ahogyan az egy profitól elvárható” – nyilatkozta a hírügynökségnek a tapasztalt támadó.

A 34 éves futballista elárulta, hogy valóban komoly érdeklődők – így az angol Blackburn, a francia PSG és a spanyol Málaga képviselői – keresték meg ügynökét, és szerződtették volna örömmel, de ő marad, és kitölti az idény végéig szóló kontraktusát a német klubnál.

Raúlnak, aki a Real színeiben 550 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 228 gólt szerzett, a válogatottban pedig 102 meccsen 44 alkalommal volt eredményes, a Schalke színeiben is kiváló a mérlege. Eddig 54-szer játszott új csapatában, s 22 gólt jegyez úgy, hogy 37 bajnokiján 14, 5 német kupameccsén 3, 12 európai kupatalálkozóján pedig 5 alkalommal talált be az ellenfelek kapujába.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.