Regionális logisztikai központ lehet Debrecenben

Jogerőre emelkedett pénteken a debreceni repülőtéren kialakítandó cargo- és logisztikai bázis első épületeinek építési engedélye, így augusztus végén kezdődhetnek a munkálatok – közölte a beruházó cég.

MNO
2011. 08. 12. 17:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Herdon István, a Xanga cégcsoport igazgatója ismertette: terveik szerint 2015 végéig felépül az a mintegy 50 ezer négyzetméter alapterületű bázis a repülőtér környezetében, amely lehetőséget teremt a rendszeres légi áruforgalom beindítására is. A beruházással Kelet- és Közép-Európa egyik meghatározó regionális logisztikai központja valósulhat meg Debrecenben.

Az augusztus végén induló beruházás első ütemében a cégcsoporthoz tartozó Saigo Port Kft. 20 ezer négyzetméteren alakít ki épületkomplexumot, decemberben pedig már át is adnák az első logisztikai tömböt. Ez egy 600 millió forintból felépülő, 5 ezer négyzetméteres épület lesz, amelynek költségeihez 150 milliót nyertek az Új Széchenyi-terv Gazdaságfejlesztési Operatív Programján.

Herdon István megjegyezte: az építkezés engedélyezési eljárása a nagyszámú szakhatóság bevonása miatt szokatlanul hosszúra nyúlt, hiszen kérelmüket tavaly szeptemberben nyújtották be a hatósághoz. Az igazgató reményei szerint a cargo- és logisztikai bázis – amelynek megvalósítása és ütemezése nincs összefüggésben a Debreceni Nemzetközi Repülőtér üzemeltetésére a közelmúltban kiírt pályázattal – újabb munkahelyeket teremt a városban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.