Rendőrségi vagyonvédelmi program indult

A megyében elszaporodott betöréses lopások visszaszorítása érdekében hosszú távú vagyonvédelmi programot indít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK); az első szakaszban főként az otthon lévő kismamákat és időseket szólítják meg – közölte a főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa pénteken.

MNO
2011. 08. 19. 12:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Osztoicsné Czéder Andrea elmondta, hogy az országban egyedülálló program részeként 257 gyermekorvosi rendelőbe, illetve védőnői szolgálathoz helyeznek ki plakátokat és szórólapokat havonta változó tartalommal. Több védőnő vállalta a szóróanyag kézbesítését is.

A nyomtatványokon vagyonvédelmi ajánlásokat, ötleteket adnak, de kiterjesztik a jelenleg több településen, lakótelepen sikerrel működő „szomszédok egymásért” mozgalmat is. Ennek lényege, hogy a napközben többnyire otthon tartózkodó kismamák és idős emberek figyelőszolgálatot tartanak fenn, az 5-25 fős közösségek tagjai felváltva figyelik a lépcsőházakat, a közös pincéket, illetve a háztömbök környékét – magyarázta a rendőr őrnagy.

A PMRFK az [email protected] email címen várja a vagyonvédelemmel kapcsolatos lakossági kérdéseket, és a vagyonvédelmi eszközök beszerzésével összefüggő tanácsokat is ad. A programot később a gyermek- és ifjúságvédelemi területre is kiterjesztik, egyebek mellett a biztonságos közlekedésre és a droghasználat megelőzésére helyezve a hangsúlyt – mondta Osztoicsné Czéder Andrea.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.