Rokonai ölhették meg, az agyát pedig elfogyasztották

A dél-franciaországi Nizza egyik barlangjában értékes leletre bukkantak egyetemisták: egy 170 ezer évvel korábban élt fiatal férfi homlokcsontját fedezték fel.

MNO
2011. 08. 20. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marie-Antoinette de Lumley paleontológus elmondása szerint valószínűleg a Homo erectus egyik utolsó képviselőjének maradványáról lehet szó. A szakértők remélik, a felfedezéssel további információhoz jutnak arról, hogyan fejlődött közvetlen leszármazottja, a neandervölgyi ember. A feltételezések szerint a kevesebb mint 25 éves férfit rituális okokból rokonai ölték meg, agyát pedig elfogyasztották. A Lazaret-barlangban, ahol az egyetemisták a homlokcsontot találták, korábban már többször bukkantak előemberek maradványaira. A legújabb felfedezés de Lumley szerint igazi ritkaság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.