Rossz adat érkezett az USA-ból

Az Egyesült Államokban a múlt héten 400 ezernél is többen kértek első alkalommal munkanélküli-segélyt, a csütörtökön megjelent adat rosszabb az elemzői várakozásoknál.

MNO
2011. 08. 18. 12:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A washingtoni munkaügyi minisztérium közleménye szerint 408 ezer úgynevezett első segélykérelem érkezett a munkaügyi hivatalokhoz a múlt héten, az egy héttel korábbi – felülvizsgált, 395 ezerről felfelé módosított – 399 ezer után. Elemzők 400 ezer első segélykérelemre számítottak. A trendet pontosabban mutató négyhetes mozgóátlag 402 500-ra csökkent az előző heti 405 ezerről.

Az elemzői konszenzus szerint munkaerő-piaci javulásról akkor lehet beszélni, ha 400 ezer alá csökken a heti segélykérelmek száma. A 306 millió lakosú országban a munkanélküliségi ráta a legutóbbi, júliusi adat szerint 9,1 százalék volt, csökkent az előző havi 9,2 százalékhoz képest.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.