Saját kutyája harapta meg az ittas férfit

Saját láncra kötött kutyája harapott meg egy férfit vasárnap Újfehértón – közölte a rendőrség hétfőn.

MNO
2011. 08. 15. 11:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az arcán, a nyakán és a mellkasán vérző, erősen ittasnak tűnt sérültet a mentők nem tudták ellátni, mert a férfi nem volt hajlandó elmozdulni a vicsorgó állat mellől, amely ekkor már gazdáját védte az idegenekkel szemben – ismertette Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A kiérkező rendőrök végül gázspray-vel fújták le az állatot, hogy a sérültet elláthassák.

A férfit a mentők kórházba szállították, a németjuhászt a tulajdonos hozzátartozójára bízták és állatorvosi megfigyelés alá helyezték. Az eddig meghallgatott tanúk elmondása szerint az állat már korábban is agresszívan viselkedett, több embert megharapott, eddig azonban senki sem fordult a hatósághoz – mondta a százados.

A jelenlegi adatok alapján az állatnak a kötelező védőoltásokat sem adatták be, ezért a rendőrség állatbetegség elleni védekezés elmulasztása miatt szabálysértési eljárást kezdeményezett a tulajdonossal szemben. Fülöp Gergely megjegyezte: a mentők nem először kértek rendőri segítséget a férfi kórházba szállításához.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.