Sokan szeretik a kutyahúst

Világszerte évente több millió kutyának kell elpusztulnia, mert az embereknek húsukra fáj a foga.

MNO
2011. 08. 12. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kutyahús elsősorban Ázsiában számít népszerű fogásnak, a térségben sok kutyafarm van, amelyet direkt ebből a célból hoztak létre. A kutyahús azonban az utóbbi időben Kelet-Európában, Afrikában és Latin-Amerikában is egyre kelendőbb – hívta fel a figyelmet az egész világon jelen lévő WSPA állatvédő szervezet. Becsléseik szerint csak Kínában évente 10-20 millió ebet ölnek meg a húsa miatt, szakértők szerint a valós szám akár tízszer magasabb is lehet. Egy 2007-es tanulmány szerint a vizsgált szupermarketek több mint negyede forgalmazott mirelit kutyahúst, valamint kutyákból készült termékeket. Vietnamban évente hozzávetőleg ötmillió, Dél-Koreában kétmillió kutya végzi tányéron.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.