Sószoba is lett a bölcsődében

Sószobás bölcsődét adtak át csütörtökön a Somogy megyei Hetesen. A gyermekek egészséges fejlődését kiemelten kezelő intézmény az Európai Unió támogatásával, a helyi önkormányzat 15 millió forintos önrészével, mintegy 85 millió forintból épült meg.

MNO
2011. 08. 18. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Török Tiborné (Fidesz–KDNP), Hetes polgármestere az avatáson hangsúlyozta: a szülőknek ezentúl nem kell kilométereket utazniuk Kaposvárig, hogy igénybe vehessék a bölcsődei ellátást, a szülők ezentúl közel az otthonukhoz, egy korszerűen felszerelt, a 21. század elvárásainak megfelelő, biztonságos intézménybe vihetik a gyerekeiket.

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes elnöke köszöntőjében kiemelte: a kormány kiemelt figyelmet fordít a bölcsődék és óvodák támogatására, és kidolgozza a bölcsődei dolgozók életpályamodelljét is. A több mint 300 négyzetméter alapterületű, fedett teraszos, akadálymentesített bölcsődében két foglalkoztató helyiség és egy melegítőkonyha kapott helyet.

A húsz gyermek gondozására alkalmas Csillagszem bölcsődének egyik különlegessége a sószoba, amit nemcsak a kicsik, hanem a falu lakosai is igénybe vehetnek, hogy kihasználják a sóterápia jótékony hatását. A beruházásnak köszönhetően öt új munkahely jött létre a településen.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.