Stagnáló foglalkoztatás Komárom-Esztergomban

Áprilistól júniusig enyhén csökkent, júliusban alig változott az álláskeresők száma Komárom-Esztergom megyében. A gazdaságilag aktív népességen belüli arányuk 9,1 százalékos – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának szervezési szakreferense hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 08. 22. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Július végén 13 295 álláskeresőt tartottak nyilván a megyében, számukra 3148 álláshelyet kínáltak. A hónap végéig 1736 ajánlat érvényessége szűnt meg, ezeknek az ajánlatoknak a harmadát sikerült közvetítés útján betölteni. A felvettek nagy többsége, 468 fő támogatott munkahelyre került, a fennmaradó 107 főt normál állásban alkalmazták – tájékoztatott Jankóné Szépe Mónika.

A Közép-dunántúli régió összesített munkanélküliségi rátája 10 százalékos, az álláskeresők aránya Komárom-Esztergom megyében a legkisebb. A megyei ráta az egy évvel korábbi adatokhoz képest 0,8 százalékponttal mérséklődött.

A megye kistérségei közül Komárom és Tata körzetében a megyei átlagnál 1 százalékkal kisebb, míg Dorog és Kisbér környékén az átlagnál mintegy 2 százalékkal nagyobb a munkanélküliség. Júliusban az álláskeresők száma Tatabánya körzetében emelkedett a legjobban, míg Esztergom környékén volt a legnagyobb arányú létszámcsökkenés.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.