Súlyos a helyzet, egyre több a brit munkanélküli

Már csaknem 2,5 millió munkanélküli van Nagy-Britanniában – derül ki a brit statisztikai hivatal szerdán nyilvánosságra hozott adataiból.

MNO
2011. 08. 17. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júliusban az egy hónappal korábbihoz képest 38 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma Nagy-Britanniában, így már 2,49 millió embernek nincs munkája a szigetországban, ami 2010 februárja óta a legmagasabb érték.

A munkanélküliségi segélyt igénylők száma 37 100-zal nőtt júliusban, azaz már 1,56 millió ember részesül a támogatásban. 2009 májusa óta nem nőtt ilyen nagy mértékben a segélyt kérők száma. A munkanélküliségi ráta növekedése meglepetésként érte az elemzőket, a legtöbben ugyanis úgy vélték, csökkenni fog a munkanélküliek száma.

Daniel Callaghan, az MBA állásközvetítő csoport igazgatója szerint az adatok arra engednek következtetni, hogy nagyon rossz állapotban van a brit gazdaság. „A brit munkaerőpiac súlyos helyzetben van” – mondta. Kifejtette: a bankszektorban létszámstop van, és több nagyobb vállalat is vonakodik az új alkalmazottak felvételétől.

A statisztikai hivatal adataiból az is jól látható, hogy a fiatalok körében a munkanélküliségi ráta 20,2 százalékra emelkedett a második negyedévben, míg az első negyedévben ez az érték 20 százalék volt. A 16 és 24 év közöttiek körében 949 ezer munkanélküli volt, ami 15 ezerrel több, mint az első negyedévben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.