Sváb tájház lesz a postahivatalból

Sváb tájházzá alakítják Vértessomlón a csaknem 150 éve épült egykori postahivatalt, a munkálatokra 12 millió forintot nyert el a település közművelődésének fejlesztésére alakult egyesület – tudatta a polgármester szerdán.

MNO
2011. 08. 17. 13:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hartdégen József (független) elmondta, hogy október végére takaros, a sváb településekre jellemző külsőt és belsőt ölt a 113 négyzetméter alapterületű ház.

A falu teleházát és az idősek oktatási központját működtető Vértessomló Közművelődéséért Egyesület csaknem hárommillió forint önerővel vesz részt a beruházásban, míg az önkormányzat a támogatás megérkezéséig a számlák kifizetéséhez szükséges forrást állja – tette hozzá a polgármester.

A Komárom-Esztergom megyei településen 1254-en élnek. A Tatabányához közeli községbe Esterházy József gróf telepített katolikus németeket 1734 és 1737 között.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.