Száguld Chile

A chilei gazdaság a második negyedévben is nagy ütemben nőtt, a gazdaság szinte valamennyi szektorában jelentős volt a bővülés éves szinten – közölte az ország központi bankja csütörtökön.

MNO
2011. 08. 18. 18:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Chile hazai összterméke (GDP) 6,8 százalékkal nőtt a június végével záródott három hónapban éves szinten. Ez meghaladta a szakértők által várt 6,5 százalékos emelkedést. Az első negyedévhez képest a GDP 1,4 százalékkal nőtt. A bank egyidejűleg javította az első negyedévi gazdaságnövekedési adatot, azt 9,8 százalékról 10 százalékra módosította. Tavaly 5,2 százalékkal emelkedett a chilei GDP.

Az első negyedévhez hasonlóan a második negyedévben is a belső fogyasztás volt az erőteljes gazdaságnövekedés fő mozgatója. A június végével záródott negyedévben a belső fogyasztás 9,4 százalékkal nőtt éves összevetésben az első negyedévi 15,1 százalék után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.