Szalmonellafertőzés egy idősek otthonában

Szalmonellafertőzés okozott megbetegedéseket az alsómocsoládi idősek otthonában; az intézmény konyháját bezárták.

MNO
2011. 08. 12. 11:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kassay Veronika, a baranyai kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szervének megyei tiszti főorvosa pénteken az MTI-vel azt közölte: a vizsgálatok szalmonellafertőzést mutattak ki a betegeknél.

Az Őszi Fény Idősek Otthona igazgatója, Pitzné Keller Anita az MTI-nek elmondta, hogy július vége óta összesen tizennyolcan betegedtek meg – lakók és dolgozók –, a legtöbbjüknek csak enyhe tüneteik voltak. Az intézmény vezetője leszögezte: ma már senkinek sincsenek tünetei. Az otthon konyhája azonban zárva tart, amíg minden konyhai dolgozó leletei negatívak nem lesznek. Az időseknek jelenleg egy közeli vendéglátóhelyről hozatják az ételt – tette hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.