Szardíniánál élvezet csak igazán a fürdés

Az olasz régiók közül Szardínia, illetve Toszkána és Puglia (Apúlia) tartomány partjainál a legtisztább a tenger.

MNO
2011. 08. 20. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szardíniánál javult a vízminőség tavalyhoz képest, a másik két területen pedig ugyanaz maradt a minőség – közölte a Legambiente környezetvédelmi szervezet. A természetvédők hajójukkal mintegy nyolcezer kilométer hosszan hajózták be az olasz partok vizeit az elmúlt hónapokban, és mintákat vettek a vízből. A szervezet szerint a folyókon keresztül nagy mennyiségű szennyvíz kerül a Földközi-tengerbe az ipari és a mezőgazdasági területekről, illetve a háztartásokból. A legrosszabb a helyzet Calabriában, Campagnában és Szicílián, ahol alig akad víztisztító telep, ráadásul az erózió és a part menti illegális építkezések is felelősek a rossz értékekért. Veszélyt jelentenek az olajtársaságok fúrómunkálatai is: a Legambiente adatai szerint összesen 12 ezer négyzetkilométeres területen végeznek fúrásokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.