Száz merényletre készülnek

Nagyszabású támadássorozatot ígért az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet iraki szárnya Oszama bin Laden halálának bosszújaként.

MNO
2011. 08. 20. 17:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iraki terrorhálózat szombatra virradóra nyilvánosságra hozott közleményében azt ígérte, hogy a muzulmán szent hónap, a ramadán közepétől száz merényletet hajt majd végre országszerte. Idén a ramadán közepe e hét hétfőjére esett. Ezen a napon véres merényletek sorozata söpört végig Irakon: az öngyilkos akciókban, illetve az út mentén elhelyezett pokolgépek robbanásaiban és a lövöldözésekben legalább hetven ember vesztette életét. Idén ez volt a legvéresebb nap Irakban.

Ugyanakkor a mostani közleményben az al-Kaida nem jelentette be egyértelműen, hogy emberei követték el ezeket a támadásokat. Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét amerikai kommandósok ölték meg Pakisztánban május elején.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.