Szeptemberben választanak a producerek

Szeptemberi közgyűlésén választ új elnököt a távozó Kálomista Gábor helyére a Magyar Producerek Szövetsége (MPSZ).

MNO
2011. 08. 19. 10:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kálomista Gábor pénteken azt mondta: továbbra is a szövetség tagja marad, az elnöki tisztségről való lemondása mögött nem áll konfliktus. Úgy fogalmazott, hat évig vezette a Magyar Producerek Szövetségét, ez épp elég idő, hogy új feladatot keressen. A producer nem javasolt utódául senkit, „felnőtt társaság, el fogják dönteni, kit szeretnének” – hangsúlyozta.

A magyar filmgyártás átalakulóban van – mutatott rá –, ehhez kell igazítani a terveket és a feladatokat. Kálomista Gábor bízik abban, hogy hamarosan „rendeződik a helyzet”, beindulnak a pályázatok és újrakezdődhetnek a forgatások. A szakember két terven is dolgozik, Goda Krisztinával és egy elsőfilmes rendezővel is közös munkára készül. „Van két ötletünk, két forgatókönyvünk, a többit meglátjuk” – mondta. Kálomista Gábor már dolgozott együtt Goda Krisztinával a Csak szex és más semmi című filmben.

Az MPSZ 2002-ben alakult a magyar producerek érdekvédelme és érdekképviselete céljából. A szervezet jelentős szerepet vállalt a 2004-ben megszületett filmtörvény létrehozásában, célkitűzései közé tartozik többek közt a magyar producerek érdekképviselete itthon és külföldön, valamint külföldi produceri szövetségekkel való kapcsolatok megteremtése és ápolása. A szövetség alelnöke Mikulás Ferenc, főtitkára Kántor László, elnökségi tagjai Lakatos Iván és Nagy Endre.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.