Szerbia visszamenne az IMF-hez

Szerbia egymilliárd eurós elővigyázatossági hitelszerződést szeretne kötni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) – közölte Bozidar Djelics szerb miniszterelnök-helyettes.

MNO
2011. 08. 18. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetékes azelőtt beszélt erről, hogy csütörtöktől két héten át Belgrádban tárgyal az IMF küldöttsége az új hitelről. Szerbia két éve kötött 3 milliárd eurós készenléti hitelmegállapodást az IMF-fel, ami idén áprilisban futott ki. Szerbia cserébe egyebek között azt vállalta, hogy idén három százalékkal nő a hazai össztermék (GDP).

Az idei első három hónapban a szerb gazdaság 3,4 százalékkal bővült éves szinten, a második negyedévben – nem végleges adat szerint – a növekedés 2,2 százalékra lassult. Tavaly a szerb GDP 1,8 százalékkal nőtt a 2009. évi 3,1 százalékos csökkenés után.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.