„Támadás érte” az államtitkárságot

Megerősítette pénteken Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációs államtitkára, hogy kezdeményezik Vasváriné Menyhárt Éva hírközlésért és audiovizuális médiáért felelős helyettes államtitkár felmentését.<br /><br /><strong><a href="http://www.mno.hu/portal/802905" target="_blank">• A helyettes államtitkár felmentését kezdeményezte Nyitrai Zsolt</a></strong>

MNO
2011. 08. 12. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyitrai Zsolt a budapesti Sziget fesztiválon tett látogatásán újságírói kérdésre válaszolva elmondta: csütörtökön írásban felkérte Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési minisztert, hogy kezdeményezze a kormányfőnél a helyettes államtitkár felmentését. „Eltelt egy év a kormányzásból, így mint minden államtitkár, én is értékelem az államtitkárságon zajló munkát” – mondta Nyitrai Zsolt. „Az értékelés első lépése lehet egy ilyen típusú kezdeményezés” – tette hozzá.

Nyitrai Zsolt ugyanakkor hírlapi kacsának minősítette a saját távozásáról szóló sajtóhíreket. Mint mondta, a héten „támadás érte” az infokommunikációs államtitkárságot, egy országos napilap „negatív híreket fogalmazott meg” az államtitkársággal és saját személyével kapcsolatban. „Ezek a hírek természetesen minden alapot nélkülöznek” – mondta. Nyitrai Zsolt állítólagos menesztéséről egy országos napilap írt először, szerdai számában.

Másnap a Magyar Nemzet arról írt, hogy multiérdekek álltak az infokommunikációs államtitkár felmentéséről szóló hír mögött. Lapunk beszámolója szerint a híreszteléssel befolyásolni próbálták a kormányzat nemzeti informatikai és telekommunikációs stratégiai tervezésének beindítását, amelynek során Nyitrai Zsolt tevékenysége elsősorban egy telekommunikációban érdekelt nagyvállalat és a mögötte álló üzletemberek érdekeit sértette.

Pletykák helyett „én elsősorban a munkára kívánok koncentrálni” – hangsúlyozta az államtitkár pénteken a Szigeten. Elmondta: 2013-ra lehetőséget kívánnak teremteni arra, hogy az egész országban elérhető legyen a szélessávú internet szolgáltatás. Az államtitkárság másik fő törekvése az, hogy az elektronikus kormányzati gerinchálózat üzemeltetését 2012 elejétől átvegye az állam, a harmadik kiemelten fontos feladat pedig az, hogy fejlesszék a kis- és a közepes vállalkozások informatikai infrastruktúráját.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.