Teljesen megújult a városközpont

Teljesen megújult Pilisvörösvár központja; a munkálatokra nagyjából egymilliárd forintot költöttek – közölte a beruházás projektmenedzsere pénteken.

MNO
2011. 08. 12. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bándi Gábor elmondta, hogy egy évig tartott a kivitelezés, amelynek során egyebek mellett 1500 méter hosszan megújult a Fő utca. Az úttesttel párhuzamosan közel száz parkolót alakítottak ki modern utcabútorokkal.

A Fő teret négyezer négyzetméter zöldfelülettel tették kellemesebbé, és egy jelzőlámpás csomópontot is építettek a közelében. Az építkezés során felújították a közműveket, a polgármesteri hivatalt és a műemléki védettséget élvező városi könyvtárat. Az utóbbi udvara díszburkolatot és kandeláberes megvilágítást kapott, és itt készült el a nagyobb rendezvények befogadására alkalmas fedett színpad is.

A projekt összköltsége nagyjából egymilliárd forint. Ebből több mint 623 milliót uniós pályázaton nyert el a város, 60 millió pedig hazai támogatás. Az önkormányzat 316 millió forint önerővel járult hozzá a beruházáshoz – közölte Bándi Gábor.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.