„Texasban elég csúnyán bánnánk vele”

Visszautasította kedden a Fehér Ház Rick Perry republikánus elnökaspiránsnak Ben Bernankéval kapcsolatos kirohanását, hangsúlyozva, hogy nem jó ötlet megfenyegetni a Fed elnökét.

MNO
2011. 08. 16. 19:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ha valaki elnök vagy elnökaspiráns, meg kell fontolnia a szavait” – jelentette ki Jay Carney fehér házi szóvivő, hozzátéve: „a Fed függetlensége nagyon fontos”. Perry, aki egyébként Texas állam kormányzója, hétfőn úgy fogalmazott, hogy „árulás” lenne, ha a Fed újabb pénzügyi ösztönzőket alkalmazna.

Ha Bernanke „pénzt nyomtatna a mai nap és a választások között, én nem tudom, hogy önök mit tennének vele Iowában, de mi odalenn Texasban elég csúnyán bánnánk vele” – jelentette ki az elnökaspiráns. Ben Bernankét 2006-ban George W. Bush republikánus elnök nevezte ki az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed élére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.