Tiltakoznak a spanyol focisták, elmarad a forduló

Elmarad a spanyol labdarúgó-élvonal és a másodosztály hétvégére tervezett idénynyitója, miután pénteken sem tudtak megállapodni a játékosok (AFE) és a labdarúgóliga (LFP) képviselői.

MNO
2011. 08. 19. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A több mint négyórás tanácskozás után a küldöttségek vezetői közölték, hogy a tárgyalások nem vezettek eredményre. Egyúttal bejelentették, hogy a megbeszélések szombaton délelőtt, majd, ha szükséges, hétfőn folytatódnak.

A játékosok nem magasabb fizetést akarnak, hanem garanciákat, hogy minden körülmények között megkapják a szerződésben rögzített javadalmaikat, illetve azt az 50 millió eurót, amivel a klubok tartoznak több mint 200 futballistának.

Emellett azt kívánják elérni, hogy – angol, német, holland példa alapján – ha egy klub nem fizet, ne vehessen részt a különböző sorozatokban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.