Tízezer eurót ér Yvonne megtalálása

Különös vadászat folyik jelenleg Bajorországban, ahol egy Yvonne névre keresztelt tehén szerencsés megtalálójának 10 ezer eurót – 2,7 millió forintot – ajánlott fel a legolvasottabb német lap, a Bild.

MNO
2011. 08. 16. 15:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yvonne-nak május végén veszett nyoma a Münchentől mintegy 100 kilométerre keletre fekvő Zangberg falu melletti erdőkben. A Bild 10 ezer eurót ajánlott fel annak, aki élve elfogja a tehenet, miután a hatóságok tájékoztatták a helyi vadászokat, hogy lelőhetik a közúti közlekedést veszélyeztető kérődzőt. A tehén „elejtése” a hatóságok reménye szerint azonban a végső lehetőség. Amióta közzétették a szerencsés megtalálónak járó jutalomról szóló hírt, vadászok és helyiek számosan járják az erdőket. Egy osztrák állatvédelmi szervezet fel is ajánlotta, hogy megvásárolják Yvonne-t, ha sikerül élve kézre keríteni. A hónap elején vadászok és állatorvosok egy csoportjának már sikerült a szépen hangzó nevű szarvasmarhát kihajtani az erdőből, de az est beálltával újra nyomát vesztették. „Kutyák nélkül semmire sem megyünk – mondta egy helyi erdőőr, Toni Denk a Bildnek. – Egy tehén nem nyúl, elrejtőzik, nyugton marad, amíg a vadász a környéken jár.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.