Több a német, mint a brazil tehetség

Egy héttel a németektől elszenvedett vereség után Lúcio, a brazil labdarúgó-válogatott csapatkapitánya úgy fogalmazott, hogy a vendéglátók alakulata tehetségekben fölébük nőtt.

MNO
2011. 08. 18. 8:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabban a figyelem középpontjába került 19 éves Neymar megítélésére vonatkozó kérdésre Lúcio így válaszolt a Sport Bildben megjelent interjúban: „Természetes, hogy egy ilyen játékost, mint amilyen ő, ennyire ünnepelnek. Ha hideg fejjel megy tovább, és képes lesz kezelni a média nyomását, szép pályát futhat be.”

Az Internazionale 33 éves védője – aki korábban játszott a Bayer Leverkusen és a Bayern München csapatában is – ugyanakkor hozzátette: a német válogatottban jelenleg több tehetség futballozik, mint a brazilban. „Az első, aki eszembe jut, Mario Götze, ő nagyon jól játszott, és gólt is szerzett ellenünk” – mondta, hozzátéve, hogy a 19 éves támadó középpályás mellett említhette volna a 20 éves csatárt, André Schürrlét is, aki szintén betalált a kapujukba.

A brazilok múlt szerdán 3-2-re kaptak ki a németektől, barátságos mérkőzésen Stuttgartban. A végeredményt Neymar állította be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.