Több mint 100 millióval rövidítették meg az államot

Húsz megrendelőjével együtt bukott le az a számlagyár, amely három Komárom-Esztergom megyei cég nevében számlázott, s ezzel százmilliós adócsaláshoz nyújtott segítséget – írta szerdai számában a 24 Óra.

MNO
2011. 08. 03. 8:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának pénzügyi nyomozói a mintegy húsz céget érintő adócsalás gyanúja miatt harminc helyszínen tartottak házkutatást Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megyében. A csoport három Komárom-Esztergom megyei cég nevében 2007 óta valótlan tartalmú számlákat állított ki több gazdasági társaság részére. A számlabefogadó cégek a fiktív számlák révén az államháztartás bevételét több mint százmillió forinttal csökkentették.

Az akcióban a negyven pénzügyi nyomozó hatalmas mennyiségű könyvelési anyagot foglalt le, tíz embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük heten előzetes letartóztatásban vannak. Tettükért akár nyolc év szabadságvesztést is kaphatnak – írta a lap.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.