Több mint 30 ezer magyar egyetemista próbálta ki

Eddig már több mint harmincezer magyar egyetemista és főiskolás használta ki az EU Erasmus programjának előnyeit – közölte Tempus Közalapítvány a Világgazdasággal.

MNO
2011. 08. 11. 6:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország 1997-ben csatlakozott a programhoz, s aktivitásának növekedése évről évre meghaladta az európai átlagot. A 2009/2010-es tanévben például 48 hazai felsőoktatási intézményből mintegy 3400 hallgató töltött el egy-két szemesztert külföldi egyetemen, és több mint hétszázan valamely európai vállalatnál vehettek részt szakmai gyakorlaton.

Bokodi Szabolcs, a programot menedzselő közalapítvány munkatársa szerint a külföldön megszerzett szakmai gyakorlat a hallgatók számára kitűnő átmenetet jelenthet a munka világába, és a fiatalok számára lerövidülhet a munkakeresés ideje. Mint mondta, sokakat már kinti létük alatt álláslehetőség várja itthon, vagy éppen a gyakorlati helyüknek és teljesítményüknek köszönhetően tudnak elhelyezkedni a cég itteni leányvállalatánál. A fogadó országok közül Német-, Olasz- és Franciaország vonzotta a legtöbb hallgatót.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.