Több mint harmincmilliárd euróra lehet még pályázni

A közösségi szintű programok finanszírozására szolgáló közvetlen brüsszeli források kiaknázását kívánja serkenteni az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ).

MNO
2011. 08. 11. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Balogh Zoltán, a régió brüsszeli képviselője egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón közölte: a 2007–2013 között rendelkezésre álló 76 milliárd euró mintegy 40 százalékára lehet még pályázni egyebek mellett a kutatás-fejlesztés, a fogyasztóvédelem és az ifjúsági programok területein. Hozzátette: még nem késő pályázni, mert számos projektet az elkövetkező két évben tesznek közzé.

Fodor András, az ÉARFÜ ügyvezetője elmondta: mivel pályázni közvetlenül Brüsszelbe kell, az ügynökség fő feladata a tájékoztatás és a programok népszerűsítése lesz. „A pályázatokat Brüsszelben több különböző igazgatóság írja ki tematizáltan, mi abban tudunk segítséget nyújtani, hogy rendszerezzük és közzétesszük azokat, amelyek az Észak-Alföldön is aktuálisak lehetnek” – fogalmazott az ügyvezető. Hozzáfűzte, hogy minden kommunikációs lehetőséget ki kívánnak aknázni, így külön pályázati Facebook-profilt is létrehoztak.

Balázsy Eszter, az ÉARFÜ nemzetközi csoportjának vezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy a közvetlen források sokkal könnyebben elérhetők, mint a hazaiak, viszont az angol nyelvben komoly jártasságot is igényelnek ezek a pályázatok.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.