Torkos Matild: Veszélyzóna

MNO
2011. 08. 18. 7:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Torkos Matild. Mégiscsak furcsa, hogy míg Amerikában a hitelválság miatt becsődölt több mint hatvan pénzintézet, addig nálunk csak a banki adósok jutottak koldusbotra. Hitelezőik, a magyarországi bankok a válság kellős közepén is prosperálnak, hiszen a klasszikus banki hitelezés helyett magas hozamú állampapírba fektethetik a pénzüket. A devizahitel-válság miatt fenyegető szociális válság elhárítása mellett komoly feladatot ró a kormányra, hogy a súlyos európai gazdasági krízis miatt nálunk is a vártnál alacsonyabb lesz a GDP-növekedés. Ez azt jelenti, hogy legalább 100 milliárd forintos hiány keletkezik a központi költségvetés bevételi oldalán. Ilyenkor két megoldás lehetséges: vagy adóemeléssel pluszbevételre tesz szert a kormány, vagy csökkenti a kiadást. A kormány az utóbbit választja.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 18.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.