Törvénymódosítással is segítene a PSZÁF az előtörlesztőknek

Törvénymódosítást kezdeményez a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF), hogy ne változhasson az ügyfél számára kedvezőtlenül az előtörlesztés devizaárfolyama.

MNO
2011. 08. 13. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PSZÁF egy beadvány nyomán fogyasztóvédelmi eljárást is indított – a panaszos azért fordult a szervezethez, mert hiába fizette be a végtörlesztést a bankjának, hitelszerződését nem zárták le arra hivatkozva, hogy az elszámolási időszak alatt tartozása több százezer forinttal nőtt. A PSZÁF ezért úgy szeretné módosíttatni a vonatkozó törvényt, hogy ha az ügyfél a bank által kapott tájékoztatás alapján határidőre befizeti az elő- vagy végtörlesztést, a pénzügyi intézmény az elszámolási árfolyamot az adós számára kedvezőtlenül már ne változtathassa.

A felügyelet azt is kezdeményezi, hogy e gyakorlatot a hitelintézetek a törvénymódosítás előtt önkéntesen alkalmazzák.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.