Trabanttal menekült a rendőrök elől

Engedély nélkül átalakított, rendszám és világítás nélkül közlekedő Trabanttal próbált elmenekülni az őt megállítani akaró rendőrök elől egy 20 éves fiatalember Fejér megyében; bűnügyi őrizetbe vették – közölte a rendőrség szerdán.

MNO
2011. 08. 17. 17:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az autóra szerdára virradóra az M7-es autópályán figyeltek fel az autópálya járőrei. Fény- és hangjelzéssel próbálták megállítani, de a sofőr azt figyelmen kívül hagyta, letért az autópályáról és a 7-es főútra hajtva, Székesfehérváron igyekezett eltűnni – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitány szóvivője.

R. Szabó Ágnes közlése szerint a sofőr a városból is kimenekült, s előbb egy mellékútra, majd onnan egy földútra hajtott. Egy patakparton elvesztette uralmát a jármű felett, és a vízbe csúszott. Gyalogosan próbált meg tovább menekülni, de az időközben odaérő, és az üldözésbe bekapcsolódó járőrök elfogták.

Mint kiderült, jó oka volt a menekülésre. Nemcsak a Trabantot szabta át engedély nélkül kabrióvá, hanem jogosítvány nélkül és ezúttal is – nem először – eltiltás hatálya alatt vezetett autót. Ráadásul a szonda is alkoholfogyasztást jelzett, ezért mintavételre állították elő.

A rendőrkocsiban anyagi kár is keletkezett, a férfi ugyanis többször megpróbálta menekülése közben a járőrautót leszorítani az útról. Ezzel hivatalos személy elleni erőszak bűntettét követte el, ami miatt feljelentették a székesfehérvári rendőrök. Az ügyben eljáró ügyész utasítást adott a fiatalember bűnügyi őrizetbe vételére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.