Tragédiába fordult a nászút

A parton napozó feleség szeme láttára marcangolta szét egy cápa a férjet kedden délután a Seychelle-szigeteken. A fiatal brit házasok nászútra érkeztek a Praslin szigetre.

MNO
2011. 08. 17. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Daily Telegraph szerdai online beszámolója szerint az áldozat a 30 esztendős Ian Redmond volt. A férfi a parttól alig tíz méterre úszkált az Anse Lazio tengerparti fürdőhelyen, amikor a parton napozó 27 éves felesége meghallotta a segélykiáltásait.

A csaknem kétméteres cápa leszakította az áldozat egyik karját, és szemtanúk szerint a bal lábából is jókora darabot kiharapott. A kimentett férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az óriási vérveszteség miatt már nem lehetett rajta segíteni.

Két hét alatt ez volt a második halálos cápatámadás a világ legszebb tengerpartjának tartott üdülőhelyen. Augusztus 2-án egy búvárkodó 36 éves francia férfival végzett egy cápa. Egy helyi lakos szerint az utóbbi 36 évben nem fordult elő cápatámadás ezen a fürdőhelyen. A hatóságok mindenesetre még kedden este elrendelték az összes környező strand bezárását, és megtiltották a fürdést a támadások környékén. A támadó cápa vagy cápák felkutatására dél-afrikai szakértőket hívtak a helyszínre.

A nászutas pár vasárnap érkezett Praslinra, és pénteken akartak tovább utazni a főszigetre, Mahéra, mielőtt hazatértek volna Nagy-Britanniába. Évente csaknem húszezer brit turista keresi fel a Seychelle-szigeteket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.