Ugró Miklós: A parancsőr

MNO
2011. 08. 03. 6:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eltelt idestova öt esztendő, s még mindig nem tudjuk biztosan, ki adta ki, s ki mulasztotta el a parancsokat 2006 őszén, ki az, aki tetten érhető az (elhárított) felelősségi hierarchiában, ki az, aki végső soron előidézte, de meg is akadályozhatta volna több száz rendőr és civil megvakítását, megcsonkítását, gyalázatos bántalmazását. Törhetjük a fejünket: egyszerűen nem tudjuk. Budapest akkori főkapitánya, Gergényi Péter úgy hiszi, helyénvaló parancsokat adott ki, a több száz sebesüléssel járó rendőrségi tétlenséghez, illetve fellépéshez pedig semmi köze. Igaza van. Csak azért, mert ő volt a főkapitány, milyen alapon kérik számon tőle, hogy mit művelt, s mit nem a parancsnoksága alá rendelt állomány?

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. augusztus 3.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.