Újabb dróntámadás: négyen haltak meg

Feltehetően egy pilóta nélküli amerikai repülőgép lőtt ki rakétákat egy házra Pakisztán északnyugati részén, s a támadásban életét vesztette négy tálib harcos – közölték a pakisztáni biztonsági szolgálatok vezetői.

MNO
2011. 08. 16. 8:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A légicsapás a pakisztáni illetékesek szerint kedden virradat előtt érte a Mirámsáh város bazárjában lévő házat. A város az észak-vazirisztáni törzsi területek központja. A dróntámadásban megsebesült további két iszlamista.

Az első jelentések arról szóltak, hogy a rakétatámadás halálos áldozatai között két külföldi is van, a név nélkül nyilatkozó pakisztáni illetékesek szerint azonban hovatartozásuk egyelőre nem ismeretes.

A félautonómiát élvező Észak-Vazirisztán, amely a tálib szélsőségesek és az al-Kaida fegyvereseinek legfőbb pakisztáni rejtekhelye, az afgán határ mentén terül el. Az amerikai hadsereg sűrítette drónokkal végrehajtott pakisztáni támadásait azóta, hogy májusban pakisztáni rejtekhelyén megölték Oszama bin Ladent, az al-Kaida vezetőjét. Csak júniusban 88-an haltak meg az amerikaiak dróntámadásaiban.

Pakisztán ellenzi ezeket az általa jóvá nem hagyott célzott csapásokat, mondván, hogy szuverenitása megsértését jelentik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.