Újra veszélyes anyag szivárog Komáromban

Ismét leállították a vasúti forgalmat a komáromi pályaudvaron péntek délután, mivel veszélyes anyag szivárgott egy tartálykocsiból – tájékoztatott Ádám Péter megyei katasztrófavédelmi ügyeletes.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/803064" target="_blank"><strong>• Éjjel elállították a vegyi anyag szivárgását</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtök délután már le kellett állítani a vonatközlekedést Komárom és Almásfüzitő között, mert gyúlékony, mérgező vegyi alapanyag, sztirol (UN-2055) szivárgott két tartálykocsiból. A vonatforgalom csak éjszaka állt helyre. Péntek délután ugyanannak a szerelvénynek egy másik kocsijánál is észlelték a szivárgást, ismét sztirol jutott a szabadba.

A katasztrófavédelem, a komáromi tűzoltók és a MÁV szakemberei dolgoznak a szivárgás megszüntetésén. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedés nem szükséges – tudatta a megyei katasztrófavédelem.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.