Üzentek a politikusoknak: „több szenvedélyt”

Egy neoninstalláció díszíti a brit kormányfő székhelyét, a Downing Streetet, a More Passion (Több szenvedély) című mű Tracey Emin alkotása.

MNO
2011. 08. 21. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 48 éves művész David Cameron miniszterelnök felkérésére készítette el alkotását, amelyet a napokban a kormányfő hivatalos rezidenciájának falán helyeztek el. A művész a kormány műgyűjteményének ajándékozta az alkotást. Tracey Emin neoninstallációi általában érzelmes üzenetek, ilyen például a Vigyázz rám vagy a Megígérem, hogy szeretlek című alkotása.

A Downing Streeten elhelyezett felirat egyszerűen két szó: több szenvedély. A művet egy műanyag lapra helyezték, mivel az épület műemléki védelem alatt áll. Az üzenettel a művész mindazokhoz – vallási és politikai vezetőkhöz – kíván szólni, akik a kormányfő rezidenciájára látogatnak el. A The Sunday Telegraph című brit lap szerint az üzenet az épület azon helyiségének külső falán található, amelyet gyakran használnak vendégek fogadására, így valóban sok látogató megnézheti majd.

Tracey Emint 1999-ben Turner-díjra jelölték, amely a kortárs brit képzóművészet legmagasabb elismerése. A művész híres alkotása egy sátor, amelyben azoknak a nevét helyezte el, akikkel együtt aludt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.