Veszélybe kerülhetne Franciaország

Az euróövezeti kötvények veszélybe sodorhatják Franciaország elsőrendű „AAA” adósbesorolását, és megemelhetik adósságszolgálati költségeit is – írta Francois Fillon francia miniszterelnök a francia Le Figaro napilapnak írott és az online kiadásban közzétett levelében.

MNO
2011. 08. 19. 20:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az euróövezeti kötvény szorgalmazói „elfelejtik megemlíteni, hogy ez megnövelné a francia kincstár adósságszolgálati költségeit, sőt megkérdőjelezné még az ország jelenlegi hitelképességi besorolását is” – írta a miniszterelnök.

Fillon szerint nem lehet úgy uniósítani az adósságot, hogy közben a költségvetési kiadásokról a döntés megmarad az egyes országok kezében. Az euróövezeti kötvény mindaddig a realitások körén kívül marad, amíg nem történik jelentősebb előrelépés a költségvetési fegyelem és a gazdasági kormányzás megerősítésében az euróövezeten belül – mutatott rá.

A miniszterelnök politikai összefogásra szólított fel a költségvetési fegyelmet alkotmányba foglaló javaslat mögött.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.