Veszprém: szól a rádió

Méz Rádió elnevezéssel új helyi rádió kezdte meg adását hétfőn Veszprémben; a tizennégy dolgozót foglalkoztató városi médiumot 40 millió forintos költséggel indították – mondta Bóka Viktor vállalkozó, a Méz Rádió Veszprém tulajdonosa sajtótájékoztatón.

MNO
2011. 08. 22. 13:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlése szerint azért választották a méz elnevezést, mert az nosztalgiát ébreszt a veszprémiekben, és emlékeztet az egykori közkedvelt városi rádióra, a Jamre, és szerinte jó szlogeneket lehet a mézzel kapcsolatosan kitalálni.

Herendi Gábor, a Méz Rádió ügyvezető-főszerkesztője és „ötletgazdája„ elmondta: Veszprém 50 kilométeres körzetében fogható az adás. Hozzátette: Veszprém az egyetlen megyeszékhely, ahol nem működött helyi rádió. Emlékeztetett arra, hogy hat éve megszűnt a helyi Jam Rádió, s akkor az utolsó megszólalásában azt mondta, hogy ha egy mód lesz rá, akkor visszatér még rádiósként. Hat év kellett ahhoz, hogy a megfelelő pénzügyi háttér megteremtődjön, s elindulhatott hétfő reggel az adás – mondta Herendi Gábor.

A rádió Veszprémről szól a veszprémieknek – fogalmazott a főszerkesztő, megemlítve: első hírként azt adták közre, hogy egy gyermek született hétfőn hajnalban Veszprémben, a szülőknek pedig gratulált a város „újszülött” rádiója. Elmondta, hogy a technika vadonatúj, a teljes berendezést az Egyesült Államokból hozatták.

Némedi Lajos (Fidesz–KDNP), Veszprém alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy hiányzott már a városból egy „saját rádió”, hiszen a megyeszékhely vezetésének sok segítséget nyújthat a helyi tájékoztatásban és a lakossággal való folyamatos kapcsolattartásban.

Veszprém új rádiója a 103,1 megahertzes frekvencián sugározza adásait.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.