Vesztegetéssel is gyanúsítják Galambos Lajost

Újra kihallgatták pénteken az NBH volt főigazgatóját a katonai ügyészségen. Galambos Lajost a kémügyben már csak bűnsegédlettel gyanúsítják, de nem ez az egyetlen eljárás ellene.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/802872" target="_blank"><strong>• Fennáll a szökés veszélye, Galambos marad előzetesben</strong></a>

MNO
2011. 08. 12. 16:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek délelőtt 10 órakor hallgatták ki Galambos Lajost. Ügyvédje, Molnár Lajos elmondta: újabb bűncselekménnyel – hivatalos személy által elkövetett vesztegetéssel – is meggyanúsították a volt NBH-főigazgatót. Ennek a szála egészen 2010-re nyúlik vissza, amikor is házkutatást tartottak Galambosnál. A hírTV helyszíni tudósítója elmondta,: akkor állítólag a volt NBH-főigazgató megvesztegetett valakit, hogy bizonyos bizonyítékokat titkoljon el. Molnár Lajos többet nem árult el, csak annyit, hogy ez az ügy 2040-ig szigorúan titkosnak minősül. Galambos kihallgatása több mint négy órán át tartott.

Délben egy másik személy is megjelent a katonai ügyészségen: Gyarmati György ügyvéd, akit több mint öt órán át hallgattak ki. Gyarmati és Galambos ügye az Egymásért Alapítványnál kapcsolódott össze, ugyanis utóbbi amikor eljött az NBH-tól, az alapítvány kuratóriumi tagja lett 2008-ban. Gyarmati György ebben az időszakban már kuratóriumi tag volt. Amikor letartóztatták Földesi-Szabó Lászlót – aki az ügy elsőrendű vádlottja – Gyarmatit kérték meg az alapítvány pénzügyeinek az átvilágítására. Akkor 874 millió forint volt a kasszában, aminek azóta nyoma veszett. Hogy most a két ügyet milyen formában vizsgálják, nem tudni.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.